Zaterdag rond 13:00 uur werden mensen op en om het Canadaplein in Alkmaar verrast door een flashmob die vrolijk danste en zong, om na een minuut of tien weer uit elkaar te gaan. Drie kwartier later kwam de groep weer bij elkaar om door de Langestraat en op de Gewelfde Stenenbrug te dansen en te zingen. "De grootste bedoeling was het delen van levensvreugde en verbinding, door je even lekker helemaal te uiten", vertelt Marike.

Het initiatief om met flashmobs levensvreugde in deze coronatijd te delen ontstond in Frankrijk. Groepen zongen 'Danser encore' van Kaddour Haddani en dansten erop. Haddani zelf vond het prachtig. Het idee waaide de grens over en in Nederland was de eerste flashmob in Nijmegen. Sinds april is Alkmaar al de veertiende flashmob locatie. Marike schat dat er zo'n 150 mensen hun hart kwamen delen, ook vanuit onder andere Leiden, Amsterdam, Naarden en Friesland.

"Het idee werd vooral onderling verspreid. Het sprak zich rond, ook op internet van 'dat vinden we ook leuk'", vertelt Marike. "Iedereen kent weer iedereen en dan spreek je af". Voor wat betreft de tekst viel de keuze al snel op de Nederlandse vertolking van Haddani's lied, die in Nijmegen en ook in andere steden werd gezongen. "Ook juist omdat het weer verbindend is."

Afkeurende gezichten, met het oog op corona, heeft de Alkmaarse niet gezien. "Mensen kwamen echt naar het Canadaplein toe en hebben mee staan klappen. Vooral kinderen vonden het erg leuk. Door de Langestraat was anders, dan zoek je mensen op, loop je langs mensen, maar ook daar heb ik niemand gezien die negatief was. Ik zag veel lachende gezichten, heel veel mensen maakten filmpjes. Na het zingen op de Mient was er zelfs applaus."

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was erbij en maakte een kleine fotoreportage, die te zien is op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 2179x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/