Leerlingen uit groep 8 van Het Mozaïek in Broek op Langedijk doen mee aan het landelijke project OorlogmijnBuurt. Centraal staat het levend houden van persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog in hun eigen omgeving. Daarvoor gaan ze in juni mensen interviewen die destijds in Langedijk woonden. Veel verhalen zullen worden gebruikt voor onderwijs, tentoonstellingen en presentaties. De organisatie zoekt (oud-)Langedijkers die zich willen laten interviewen.

Het project OorlogmijnBuurt bestaat uit gastlessen over WO II in de buurt en over het afnemen van interviews. In groepjes van drie of vier kinderen kunnen ze daarna goed voorbereid op pad. Vorig week kregen ze hun eerste gastles van Willy den Hartigh - Balder, dochter van verzetsstrijder Jacob Balder. Willy vertelde over haar ervaringen en beantwoordde allerlei vragen van kinderen die graag meer wilden weten.

Deze week krijgen de kinderen een buurtgeschiedenisles van Arie Kaan, die het boek 'Toevallig Gevallen' schreef over de slachtoffers uit het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Langedijk. Volgende week is er een les over goed en fout in een oorlog en het grijze gebied daartussen, over keuzes maken en hoe belangrijk het is om altijd zelf na te blijven denken. Ten slotte is er een les interviewen. In een eindpresentatie vertellen de leerlingen de verhalen die ze gehoord hebben.

Mensen die WO II in Langedijk beleefd hebben kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10780267. Wie zijn of haar verhaal schriftelijk wil doen is welkom om te mailen. Kinderen die graag verhalen willen doorvertellen kunnen zich ook aanmelden als erfgoeddrager.

Meer informatie via inmijnbuurt.org.
Pin It
Bekeken: 1683x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/