Vlak voor de finish geen fouten maken; met die waarschuwing kondigde Rutte dinsdagavond de versoepelingen aan die - als de ziekenhuiscijfers voldoende dalen - volgende week dinsdag ingaan. In het seksstraatje van Alkmaar én bij sportscholen in de regio klinkt voorzichtig gejuich: "Het is bijna onwerkelijk na zes maanden. Bizar dat het zo lang heeft geduurd", zegt peeskamerexploitant Frans Snel tegen mediapartner NH Nieuws.

Snel kan eindelijk, voorzichtig, weer een beetje lachen. En hij kan niet wachten om 'zijn straat' weer drukbezocht en roodverlicht te zien. De vrouwen die bij hem een kamer huren, zijn alvast ingelicht. "Ik heb gezegd dat het 99 procent zeker is dat we weer opengaan. De dames hangen al de hele tijd aan de telefoon wanneer ze weer mogen, dus zij zijn hartstikke blij met het nieuws. Nu duimen voor die ene procent."

Sekswerker Kiki vertrouwt het voor geen anderhalve meter. en barstte in lachen uit tijdens de persconferentie: "Ik geloof er niets van, totdat ik het met eigen ogen zie." Ook haar collega Zlatina is gefrustreerd en moet het eerst nog zien gebeuren. "Ik ben hélemaal klaar met dat stomme gewacht."

Als de cijfers het toestaan, mag vanaf dinsdag ook weer in sportscholen gesport worden. Er mogen maximaal 30 leden binnen en ze moeten vooraf reserveren en een voorgesprek en registratie ondergaan. Kleedkamers blijven nog dicht.

Ruud Alwart van Mejiro Gym in Heerhugowaard is blij maar ook kritisch. "Het openen van sportscholen levert een goede bijdrage aan de weerstand van mensen. Een sterk immuunsysteem biedt betere bescherming tegen het virus dan anderhalve meter". Hij denkt dat veel mensen zich dat zijn gaan beseffen. "Noem het een geluk bij een ongeluk. Net als dat we nu een mooie buitenlocatie hebben, die we door corona hebben opgezet. Die gaan we uitbreiden met een dak erop, zodat we ook in de regen kunnen sporten."

Alwart verwacht niet dat de versoepelingen volgende week worden uitgesteld. "Dat zou lekker wezen zeg, dat gaat echt niet gebeuren! Dat zou ook niet handig zijn, we zijn al zo vaak bijna open gegaan. Steeds weer dat uitstel, ik ben blij dat we nog bestaan."

Rick Sombroek van 't Gymlokaal in Heiloo merkt dat veel leden zwaarder zijn geworden en weer last hebben van kwaaltjes die ze kwijt waren. "Sporten en bewegen kan natuurlijk overal. Maar om gemotiveerd te blijven, is samen kunnen sporten heel erg belangrijk. En dat trainers persoonlijke begeleiding en advies kunnen bieden."

Ook Sombroek vindt dat de overheid te weinig nadruk legde op gezond leven. "Natuurlijk is de vaccinatiegraad belangrijk, maar nóg belangrijker is een gezond lijf en gezond leven. Daar is het afgelopen jaar te weinig aandacht aan besteed, al denk ik wel dat mensen de noodzaak van gezond leven steeds meer inzien. En dat bewegen daar een belangrijk onderdeel van is."
Pin It
Bekeken: 1740x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/