Het college van Bergen wil ondanks de hoge woningnood niet de hoogte in bij woningbouwplannen in Groet. Een voorlopig ruimtelijk kader voor de nieuwbouw op de plek van de gesloopte Petrusschool gaat uit van maximaal drie bouwlagen. Daarin passen slechts twintig appartementen.

De gemeente Bergen staat voor de opgave in de komende jaren duizenden nieuwe woningen te bouwen om tegemoet te komen aan de vraag naar nieuwe woningen voor de eigen inwoners, zoals de eigen jongeren. De provincie wil niet dat die woningbouwopgave in het beschermde landschap gebeurt. Volgens het provinciebestuur zijn er genoeg plekken te vinden binnen de dorpskernen. Wethouder Valkering vindt de voorgestelde bouwhoogte van die woningbouwplan passen bij de omgeving in Groet. Met deze voorstellen wil het gemeentebestuur nu het gesprek aangaan met de inwoners. De komende weken vinden die gesprekken plaats.

Op deze plek in Groet stond in het verleden de Petrusschool. Dat gebouw werd vanaf 2014 gebruikt door de naastgelegen basisschool Het Klimduin. In 2019 liet het schoolbestuur echter weten dit gebouw aan de Korhoenderweg 2 vanaf het schooljaar 2019-2020 niet langer nodig te hebben. Daarna werd de oude school gesloopt en de plek met tijdelijk groen ingericht.

Een verklaring waarom nu pas de procedure start voor een woningbouwplan, geeft de gemeente Bergen niet. Wethouder Valkering beaamt in een persbericht wel dat er haast geboden is: "Groet wacht al te lang op resultaat. Het dorp kenmerkt zicht door de rust die er heerst, maar langzamerhand wordt het er te rustig."

Woningcorporatie Kennemer Wonen gaat het appartementencomplex bouwen en verhuren. Tijdens de gespreksronde wordt aan inwoners inbreng gevraagd die tot een nieuw bestemmingsplan moet leiden. Op zijn vroegst kan de gemeenteraad die na de zomer vaststellen.
Pin It
Bekeken: 1762x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/