Wendy Servaas uit Zuid Scharwoude is vorig jaar mei een boekenruilkast-initiatief begonnen. maar wat begon als een klein boekenkastje van nog geen anderhalve meter bij 60 centimeter is inmiddels uitgegroeid tot één serieuze boekenkast voor volwassenen en een kleintje voor kinderen. Het idee: een boek in ruil voor een boek. "Het idee is wel dat je er iets gelijkswaardigs in terugzet. Als je er een Nijntje boek inzet, haal je er bijvoorbeeld een kinderboek uit. Een boek voor een boek: het ruilsysteem", laat Servaas weten.

Ze werd tijdens vakanties in Engeland voor het eerst met de minibibliotheken geconfronteerd. "Ongeveer 7 jaar geleden, zagen we daar in the middle of nowhere kastjes hangen met boeken erin, die werden geruild. Ook op campings waren veel planken met boeken. Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen lezen en dat dit voor iedereen mogelijk is, ook voor mensen met minder geld", benadrukt Servaas. Daarnaast geeft zij aan dat de boekenkasten in deze coronatijd ook een uitkomst zijn. "Ik ben het zeker niet gestart vanwege de corona, maar op een gegeven moment waren de bibliotheken dicht en moest je online gaan zoeken, bestellen en ophalen. Hier heb je echt een fysiek boek in je hand."

En dat het boekenruilen goed loopt, dat staat vast. "Het kleine boekenkastje aan de straat liep zo goed, dat we een grotere boekenkast hebben aangeschaft. Een week of drie geleden deed ik een oproep op Facebook, waarin ik vroeg naar kinderboeken. Ik kreeg drie tassen vol, het was overweldigend", laat Servaas weten.

Deze grote hoeveelheid aan kinderboeken heeft voor een uitbreiding van de kinderboekenkast gezorgd. "Deze kast staat op ooghoogte en is vooral voor kleine kindjes, die bijvoorbeeld willen kijken naar een leuk plaatjesboek. Nico, mijn man, heeft er een deuntje onder gemaakt, zodat hij van de grond afstaat."
Pin It
Bekeken: 1592x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/