De opwinding over verwaarloosde dieren op een terrein langs de Hasselaarsweg in Heerhugowaard is onverminderd groot. Een aantal instanties en een dierenarts hebben poolshoogte genomen. De eigenaar heeft inmiddels één en ander opgeruimd en de politie laat weten dat er een strafrechtelijk vervolg komt. Een last-minute schoonmaakactie door de eigenaar kon dat niet meer voorkomen.

Er is al vaker geklaagd over de stal. Nu is de kwestie opnieuw aangezwengeld op de facebookpagina ’Je bent er ien uit Langedijk’. Verschillende Langedijkers winden zich daar op over de verwaarloosde dieren. Foto’s van paarden en pony’s die in de mest staan wakkerden de verontwaardiging aan. Sommige dieren zouden lijden aan schurftmijt of hoefschade hebben. Ook toonde een foto een dikke laag mest die niet opgeruimd werd, maar aan de kant van een pad geschoven is. De stal is vlakbij de Langebalkbrug tussen Langedijk en Heerhugowaard.

Na de alarmerende berichten en melding bij de politie gingen de autoriteiten een kijkje nemen. De stal werd bezocht door de dierenpolitie, een opsporingsambtenaar van de gemeente en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Er moet iets verbeteren, was de gezamenlijke conclusie.



Pin It
Bekeken: 1887x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/