De gemeente Heerhugowaard wil zo snel mogelijk met een passende oplossing komen voor de gekapte els en het vernielde bankje langs het Caminopaadje in Heerhugowaard-Noord. Het staat nog niet vast of er op deze plek een nieuwe boom komt.

Afgelopen week veroorzaakte de kap van deze boom aan het schelpenpaadje tussen het sportpark van Hugo Boys en de kerk voor veel onvrede.
Het paadje is aangelegd door de club ’Jong van geest op oude paden’, die uit vijftien inwoners van De Noord bestaat. Onduidelijk blijft waarom de els is gekapt. Medewrrkers van de gemeente zeggen dat de els stervende was. Dat wordt weer bestreden door hoveniers uit het dorp. Bij het kappen raakte het gesponsorde bankje om de boom onherstelbaar beschadigd.

Leden van de wandelclub ’Jong van geest op oude paden’ zijn inmiddels gebeld door de gemeente. Een woordvoerder van de gemeente meldt aan de Alkmaarsche Courant: "We gaan nog eens goed bekijken wat er precies is gebeurd en waarom bepaalde afwegingen zijn gemaakt. Onze intentie is om zo snel mogelijk met een gepaste oplossing te komen." Er wordt nog onderzocht of het mogelijk is om op dezelfde plek een grote boom terug te plaatsen.

Eén van de initiatiefnemers geeft aan dat zowel de gemeente als de direct betrokken Noordenders de komende tijd gaan nadenken over de gewenste oplossing. Bij de Noordenders leeft de wens om het Caminopaadje vijftig meter te verlengen naar het noorden, richting de bibliotheek.
Pin It
Bekeken: 1389x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/