De opening van de culturele en sportieve verzamelplaats 'De Drukkerij' in Alkmaar komt sinds maandag weer een stap dichterbij. Organisaties als Koel310, De Karavaan, De Kaasfabriek en Bureau Permanent Tijdelijk zouden op 1 april hun deuren openen, maar de lockdown gooide in het eten.  Het college van B&W heeft groen licht gegeven om door te gaan met de voorbereidingen. Cultuurwethouder Christian Braak: "Zo gaat er geen tijd en energie verloren om dit mooie initiatief te realiseren."

De gemeente heeft zich met de initiatiefnemers van het eerste uur, stichting De Drukkerij en De Regie B.V., ingespannen om de realisatie toch verder te laten gaan. Vooral voor Koel310 fijn, want die vertrekt op 1 april uit hun onderkomen aan de Koelmalaan. "Met deze stap komt een langgekoesterde wens steeds dichterbij. Door nu al het gebouw in gebruik te kunnen nemen, geven we ook perspectief aan de gebruikers. Iets om naar uit te kijken, in deze voor cultuur vaak moeilijke tijden", aldus wethouder Braak.

De broedplaats is onderdeel van grotere projecten zoals de gebiedsontwikkeling in Oudorp. De Drukkerij wordt een plek voor culturele en creatieve ondernemers om te werken en publiek te ontvangen, maar er is ook ruimte gereserveerd voor beachvolleybal en urban sports als skaten en freerunning.

"Broedplaatsen zijn van grote waarde voor de sector", vervolgt Braak. "De Drukkerij biedt straks experimenteerruimte, podia en presentaties. Daar waar zoveel behoefte aan is. Bovendien is het van belang voor de groeiende gemeente. We zetten hier Alkmaar mee op de kaart voor creatieve, innovatieve makers."
Pin It
Bekeken: 1806x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/