Wethouder Monique Stam sloeg woensdag de eerste paal van woningbouwproject de Groene Trede in het Waardse stationsgebied. Het project bevindt zich naast fietsbrug De Krul aan de Stationsweg. Na de Groene Trede is de verwachting dat meer woningbouw bij het station zal volgen.

De gemeente wil van het stationsgebied een 'hoogwaardig groen woon- en werkgebied met aandacht voor zorg' maken. Er zijn genoeg marktpartijen die daar wel brood in zien. Gehoopt wordt dat binnenkort een eerste paal kan worden geslagen voor een woontoren met zorggebouw aan de Stationsweg en het bouwplan Stationskwadrant aan de andere kant van de Industriestraat. Bovendien wordn smmige verouderde kantoorpanden omgebouwd tot studio’s. Eerder gebeurde dat aan de Umbriëllaan. Voor een pand aan de Titanialaan ligt er nu ook een aanvraag.

“Het Stationsgebied Dijk en Waard wordt een thuis voor honderden nieuwe bewoners. De bouw van woningen is hard nodig. Ik ben er trots op dat projecten zoals De Groene Trede zo snel vorm krijgen en we in het stationsgebied voor veel verschillende doelgroepen een passende woning realiseren” zegt wethouder Monique Stam.

De gemeenten Heerhugowaard en Langedijk hebben toegezegd een belangrijk deel van de woningbouw in de regio voor hun rekening te nemen. De gemeenten in Noord-Holland Noord streven naar 40.000 nieuwe woningen. Heerhugowaard en Langedijk hebben hun vinger opgestoken voor een kwart daarvan.


Pin It
Bekeken: 1649x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/