Burgerraadslid Marc Hoffmann van het CDA in de gemeente Langedijk wil meer aandacht voor een petitie van het CDJA voor het afschaffen van het leenstelsel voor studenten. De 26-jarige Hoffmann studeert HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij hoopt op een krachtig signaal voor de Tweede-Kamerverkiezingen. Daarom roept hij op om een petitie te tekenen tegen het leenstelsel op doeistudieschuld.nl.

Zowel het CDA als het CDJA stellen dat ze vanaf het begin campagne hebben gevoerd tegen invoering van het leenstelsel door het vorige kabinet. Volgens het CDJA heeft het leenstelsel vooral geleid tot torenhoge schulden, burn-outs, financiële onzekerheid en leenangst.

Het CDA pleit voor herinvoering van de basisbeurs voor de nominale studieduur van de bachelor én masterfase en vraagt tevens om de uitwerking van een compensatieregeling voor de huidige generatie studenten die bij herinvoering van de basisbeurs tussen wal en schip dreigt te vallen.
Pin It
Bekeken: 1385x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/