Gemeente Heerhugowaard en ingenieursbureau Sweco ontwikkelden samen een stikstofraster, om vooral kleine bouwprojecten in de gemeente snel groen licht te kunnen geven. De bouwkaart geeft aan waar geen stikstofberekening meer hoeft te worden toegepast en dat kan maanden oponthoud en veel extra kosten schelen. Inmiddels is er veel interesse vanuit andere gemeenten.

De meeste bouwaanvragen in Heerhugowaard gaan over twee woningen. Hiervoor heeft de gemeente een stikstofberekening laten doen en per vlak van 500 x 500 meter vastgesteld wat de belasting is voor omliggende natuurgebieden. Er zijn rode en groene vlakken. In de groene vlakken hoeft geen nieuwe berekening te worden gedaan voor twee woningen of kleinere projecten. Een AERIUS-berekening kost 500 à 2500 euro.

Het raster is ook bedoeld voor alle bouwactiviteiten van ondernemers tot omgerekend 1200 m3 én zonder wijziging in productieproces (niet meer stikstofuitstoot). Bijvoorbeeld een nieuwe gevel van een winkel.
Pin It
Bekeken: 1445x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/