De verkiezingen voor de Tweede Kamer op 17 maart zijn corona-veilig. Daarvan willen de BUCH-gemeenten waaronder Bergen de inwoners overtuigen in een campagne in de lokale weekkranten.  Ook de social media van de gemeenten worden hiervoor ingezet

Er wordt alleen gebruikgemaakt van ruime stembureaus. Dat zijn voor een deel andere stemlokalen dan de kiezers gewend zijn. Vrijwel alle scholen en verzorgingshuizen worden dit keer niet gebruikt als stemlokaal; wel worden sporthallen en tenten ingezet. Die zijn veel groter. Daardoor kunnen medewerkers én kiezers goed onderling afstand houden.

In de stembureaus maken de medewerkers veilige looproutes, aparte in- en uitgangen, en ‘eenrichtingsverkeer’. Verder zijn er mondkapjes, kuchschermen, handgel, schone potloden, etcetera om besmetting te kunnen voorkomen. Ook worden aanraakvlakken vaak schoongemaakt.

Daarnaast gaan voor ouderen boven de 70 jaar een select aantal stembureaus al op 15 en 16 maart open om te komen stemmen. Deze groep kan er ook voor kiezen om per brief te stemmen: de stem wordt dan opgestuurd of kan worden ingeleverd.

Meer informatie is steeds terug te lezen op de website bergen-nh.nl/verkiezingen
Pin It
Bekeken: 1426x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/