De gemeenteraad van Heerhugowaard is boos op het bestuur van recreatieschap Geestmerambacht. Dat blijft vasthouden aan de mogelijkheid dat bezoekers in de toekomst moeten betalen voor entree en parkeren. De Waardse politiek vindt dat meer opbrengsten vooral moeten worden gezocht in plannen en initiatieven van ondernemers. Betaald parkeren werd gezien als allerlaatste redmiddel tegen het toekomstige exploitatietekort.

De voltallige raad van Heerhugowaard maakte in oktober bezwaar tegen de voorstellen van het recreatieschap die de oplossing voor de financiële problemen zochten in entreegeld en een parkeertarief. De raadsleden zien meer heil in plannen en initiatieven van ondernemers voor het Geestmerambacht die geld opleveren en tegelijk de natuurwaarden verbeteren.

Drie maanden later blijkt dat zowel betaald parkeren als de entreegelden nog steeds opties zijn voor het algemeen bestuur om toekomstige exploitatietekorten op te lossen. De initiatiefnemer van het wijzigingsvoorstel van oktober, het VVD-raadslid Wesley Boer stond dinsdagavond perplex: "Hoe kan het zijn dat er geen rekening wordt gehouden met het signaal dat wij hebben afgegeven?”, sprak hij tijdens de Commissie Stad & Ruimte. Hij was vooral verbolgen dat nergens in de kadernota van het Geestmerambacht werd verwezen naar de bezwaren uit Heerhugowaard.

Andere fracties vielen hem bij. Boer kondigde aan dat hij het amendement opnieuw zal indienen bij de eerstvolgende raadsvergadering om nogmaals het signaal af te geven. "Dit geeft niet het gevoel dat we serieus worden genomen.”

Wethouder Annette Groot had volgens haar gaf het standpunt van de gemeenteraad naar voren gebracht in het algemeen bestuur van het recreatieschap. Daarin zitten de wethouders van Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard. Maar het bleek een minderheidsstandpunt.

Vragen waren er in de commissie of de zeggenschap van de nieuwe gemeente groter wordt in het recreatieschap na de fusie met Langedijk. De wethouder antwoordde dat bureau Berenschot hierover gaat adviseren. Over enkele maanden ligt dat advies er. Een verandering van de zeggenschap kan alleen als zowel de nieuwe gemeente Alkmaar als de nieuwe gemeente Heerhugowaard het daarover eens worden.
Pin It
Bekeken: 1680x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/