Opnieuw wordt de geluidsoverlast die het verkeer op de N242 veroorzaakt onder de aandacht gebracht door de BGO, de bewonersgroep van het Rijk der Duizend Eilanden in Langedijk. Het gaat dan om het deel van de N242 dat tussen Heerhugowaard en Langedijk door loopt. Waar de inwoners van Heerhugowaard worden 'beschermd' door een industrieterrein, is er aan de andere kant van de weg, afgezien van de dijk, geen enkele serieuze buffer tegen het geluid van het verkeer.

En dat verkeer neemt alleen maar toe, zo laat de BGO in een nieuwsbrief weten, en is inmiddels zelfs de prognoses van de provincie voorbijgestreefd. Die verwachtte maximaal 25.000 bewegingen per dag, maar dat blijken er volgens de metingen uit 2019 al 29.000 te zijn. In 2012, de laatste keer dat de BGO melding maakte van de overlast ging het nog om 20.000 bewegingen. Dus wordt er opnieuw aan de bel getrokken: "Een betrokkene bij de procedures in 2012 heeft ons verteld dat het belangrijk is om zo snel mogelijk bezwaar te maken tegen de plannen, aan te dringen op akoestische onderzoeken en verkeerstellingen en geluid beperkende maatregelen te eisen", zo is in de laatste nieuwsbrief van de BGO te lezen.

Voor de toekomst wordt een verdere toename van overlast gevreesd omdat het verkeer vanuit Alkmaar richting Hoorn niet langer over de N243 richting de de N194 (Westfrisiaweg) geleid wordt, maar over de N242. Bovendien wordt de N243 dit jaar flink onderhanden genomen waarbij de N242 een alternatief biedt. De groep heeft daarom plannen om zelf het geluid te gaan meten en zich aan te sluiten bij het Programma Samen Meten van het RIVM of gebruik te maken van externe meetbureaus. De plekken die wat betreft de BGO in aanmerking komen voor metingen zijn onder andere de Waterral en de Lijster.
Pin It
Bekeken: 1644x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/