Dit jaar wordt de eerste stap gezet in de gebiedsontwikkeling voor Westpoort in Heerhugowaard. De gemeente nodigt iedereen uit om in Fase 1 ideeën te delen en zo met elkaar een nieuw deel voor de stad Heerhugowaard en de toekomstige gemeente Dijk en Waard te realiseren.

Westpoort is het braakliggende terrein tussen de Westtangent, de N242 en het spoor. Aan de andere kant van de rails ligt De Scheg. Daar wordt gestart met woningbouw, maar plannen voor de rest van het gebied liggen nog open en daarbij wordt ook gezocht naar de mogelijkheden om de twee toekomstige buurten met elkaar te verbinden.

Ideeën voor Westpoort kunnen gedeeld worden via een vragenlijst en tijdens een online toekomstgesprek dat plaatsvindt op maandag 8 februari. Belangrijke onderwerpen zijn bereikbaarheid, de balans tussen wonen en werken en de samenhang met andere ontwikkelingen, zoals de verwevenheid met De Scheg en de woonfuncties, voorzieningen en mobiliteit in het Stationsgebied Dijk en Waard.

“Westpoort is één van de laatste open locaties waar we in Heerhugowaard kunnen ontwikkelen. Laten we daar met elkaar iets unieks van maken", aldus projectwethouder Monique Stam. "Een gebied dat kwaliteit toevoegt aan de stad en onze toekomstige gemeente Dijk en Waard. Maar bovenal een gebied dat aansluit bij de behoeften die we nu, maar ook in de toekomst hebben.”

Fase 2 bestaat uit verdiepende gesprekken met groepen belanghebbenden waarbij ingezoomd wordt op thema’s als wonen, werken en bereikbaarheid. De uitkomsten worden in juli van dit jaar voorgelegd aan de gemeenteraad.

Voor de vragenlijst, aanmelden voor de digitale bijeenkomst en meer informatie, ga naar heerhugowaard.nl/westpoort. (foto: Bing)
Pin It
Bekeken: 1524x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/