Stadswerk072 heeft omwonenden van het Arkplein in De Mare gerust kunnen stellen, die vreesden te worden afgescheept met afgedankte speeltoestellen van andere pleintjes. Gerda Remmers trok aan de bel, toen ze over het Daalmeerpad fietste en zag dat daar op het pleintje mooie nieuwe houten speeltoestellen waren geplaatst.

Thuisgekomen hoopte ze dat deze ook na de herinrichting van het Arkplein op deze plek zouden komen. Op het Arkplein lagen echter al tweedehands toestellen klaar om te plaatsen en de website van Stadswerk072 sloeg de laatste hoop de bodem in. "Mijn teleurstelling was heel groot. Het zijn allemaal speeltoestellen die overal en nergens vandaan zijn gehaald, de treden van de glijbaan zijn helemaal beschadigd. Maar het mooiste is nog dat de schommel die voorheen op het Daalmeerpad stond, nu op het Arkplein wordt gedumpt." Remmers vervolgt haar verhaal: "Mijn man woont al ruim 25 jaar in deze straat en er is al die tijd nog nooit iets aan onderhoud of vernieuwing gedaan aan het Arkplein. En dan gebeurt er eindelijk iets en dan krijgen we van die 2e hands beschadigde meuk..."

Navraag bij Stadswerk 072 leert dat de informatie op de website is gedateerd. Het Daalmeerpad kreeg nieuwe speeltoestellen omdat de oude waren afgekeurd. Inmiddels zijn de speeltoestellen van het Arkplein ook bovengronds en ondergronds gekeurd, en -uitgezonderd de wipkip- ook deze kunnen niet meer opnieuw worden gebruikt. "Op het Arkplein komen dus ook gloednieuwe speeltoestellen, net als bij het Daalmeerpad. Alleen de wipkip die er komt is al van oudere datum."

Gerda Remmers 'gelooft er geen snars van': "Ik denk dat als mijn overbuurman, raadslid Ronald van Veen van de Christenunie en Alkmaar Centraal niet in actie waren gekomen, dat de oude speeltoestellen gewoon waren geplaatst op het Arkplein. Ze lagen er al klaar voor op het plein. Maar het belangrijkste is dat het nu is opgelost."
Pin It
Bekeken: 2030x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/