Het college van Bergen heeft deze week de laatste vergunning verleend die nodig is voor de nieuwe route van het mountainbikeparcours door de Schoorlse Duinen. Indieners van eerdere zienswijzen kunnen tegen deze vergunning nog in beroep gaan. Dat is de laatste procedure die kan worden gevoerd tegen deze route, waarover al sinds 2015 wordt gesproken.

De nieuwe route is onderdeel van de herstelmaatregelen aan de natuur die nog steeds nodig zijn na de duinbranden in het verleden. Wethouder Klaas Valkering: “Veiligheid van wandelaars, fietsers en andere gebruikers in de duinen staat voor het college voorop. Daarover hebben we met de wijkvereniging, Staatsbosbeheer en de mountainbikevereniging uitvoerig gesproken Ik ben blij dat we daarover goede afspraken hebben kunnen maken met elkaar.”

De vergunning is voor circa zestien kilometer MTB-route. Meer dan acht kilometer gaat over bestaande (bos)-paden en wordt ook gebruikt door andere fietsers. De resterende acht kilometer wordt nieuw aangelegd. Doordat meer dan 6,5 kilometer van de bestaande route wordt opgeheven, wordt de MTB-route 1,5 kilometer langer.

Omdat het duingebied een beschermd natuurgebied is, moest de provincie een speciale vergunning verlenen. Bezwaren tegen die vergunning werden in maart 2020 ongegrond verklaard bij de Raad van State. Naast die juridische procedure werd eerder eveneens vergeefs bezwaar gemaakt tegen de huidige route.
Pin It
Bekeken: 1749x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/