Medio juli 2020 moesten zo'n 100 bewoners van een flatgebouw aan de Waalstraat in Alkmaar tijdelijk naar buiten vanwege brand in een woning. Eerst werd gedacht aan kortsluiting in de wasmachine, maar daarna werd de 52-jarige bewoonster aangehouden vanwege mogelijke brandstichting. De rechtbank heeft haar voorarrest verlengd omdat een psycholoog en psychiater nog werken aan een evaluatie, laat het NHD weten.

Op de vijfde verdieping van het flatgebouw brak op 16 juli 's avonds laat brand uit. De brandweer schaalde twee keer op en ontruimde de flat grotendeels. Anderhalf uur later konden de meesten weer naar huis, wie nog niet terug kon is opgevangen. Niemand raakte gewond.

De 52-jarige bewoonster werd aangehouden voor mogelijke brandstichting. Eerder op de avond zat de vrouw op een kruising, schopte tegen geparkeerde auto's en stak stukjes papier in brand in een hoek naast de ingang van de flat. Omstanders drongen niet door en ze trok zich terug in huis. De buurvrouw, die er met haar kinderen met rookschade vanaf kwam, vreesde al een paar maande dat het eens goed mis zou gaan.

Volgens de advocaat van verdachte heeft de GGZ "ernstig gefaald" bij zijn cliënte. Kort voor de brand zou ze na opname weer naar huis zijn gestuurd, terwijl ze nog dringend hulp nodig had.

Inhoudelijke behandeling van de zaak staat nu gepland op 23 maart.
Pin It
Bekeken: 1454x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/