Linda Wallagh, bewoonster van het appartement achter het Parkhotel in het centrum van Bergen, heeft het kort geding tegen de eigenaar van het Parkhotel gewonnen. Dat betekent dat ze bezwaar mag maken tegen de omgevingsvergunning voor een nieuwbouwplan op de hoek Stationsstraat/ Breelaan.

De rechter deed uitspraak in het voordeel van de vrouw die woont boven voormalig restaurant Fabricca aan de Breelaan. De bewoonster hoeft zich nu niet te houden aan een bepaling in een contract dat ze had getekend met hoteleigenaar Dirk Kat. Daarin stond dat ze in geen enkele vorm bezwaar zou maken tegen de nieuwbouw bij haar buren.

De rechter vindt wel dat de gemeente snel een beslissing moet nemen op een verzoek van de verliezende partij om op te treden tegen Wallagh, omdat het appartement dat ze bewoont, officieel een dienstwoning zou zijn. Als de gemeente dat ook vindt, kan de bewoonster makkelijker uit haar woning worden gezet. De rechter vindt dat er met spoed een oordeel van de gemeente nodig is.

Tot 18 december kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen de omgevingsvergunning. Wallagh wil dat doen, maar de bepaling in het contract belette haar dat. Ze zei dat ze was misleid, omdat ze niet wist dat het hotel ook deels onder haar appartement aan de Breelaan zou komen toen ze dat contract tekende. Bovendien moet haar terras gedeeltelijk verdwijnen om een parkeergarage te kunnen bouwen. Bij de rechter vroeg ze daarom die afspraak ongeldig te verklaren.

De advocaat van Kat denkt dat ze de komst van het hotel probeert te saboteren om zo het meeste geld eruit te slepen. "Kat heeft redelijke voorstellen gedaan. De koopsom is zelfs opgelopen tot 1,4 miljoen voor een woning van nog geen zes ton.” Een schikking bleek niet meer mogelijk. Op 3 december diende daarom een kort geding.
Pin It
Bekeken: 2656x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/