Het aantal mensen dat een beroep doet op de Voedselbank in Heerhugowaard is sinds de corona-uitbraak met tien gestegen naar 65. Die groei is een landelijke trend. "Maar we hebben het idee dat er ook nog mensen zijn die nog steeds geen gebruik maken van de mogelijkheid op een wekelijks pakket, terwijl ze er wel voor in aanmerking komen", zeggen Cor Bos en Wim Meijer, coördinatoren van het Waardse uitgiftepunt, in de nieuwste editie van Stadsnieuws. "Mensen hebben misschien toch schaamte om hier te komen. Dat is echt niet nodig."

Behalve de dagelijkse behoeften zoals brood, beleg, boter melk/vla, groente en fruit zijn er soms extraatjes. Laatst zat in ieder pakket een flesje shampoo en voor wie wilde was er katten- en hondenvoer. "Ja, soms krijgen we die extra dingen. Het is leuk om mensen daarmee te kunnen verrassen", zeggen Bos en Meijer.

Er zijn drie formaten pakketten, afhankelijk van de gezinsgrootte. Overal zitten dezelfde producten in, alleen de hoeveelheid verschilt. De laatste tijd is de aanvoer van verse producten zoals vlees, vis en groenten minder geworden. Bos: "De supermarkten leveren minder, merken we. Waar dat door komt weten we niet". Maar gelukkig zegden keurslager Kater en Verswaard aan het begin van de corona-uitbraak een jaar lang vlees en groenten toen. "Fantastisch natuurlijk! Wie volgt dit goede voorbeeld zouden we willen zeggen."

Daarnaast zijn er de vrijwilligers die regelmatig in supermarkten boodschappenbriefjes uitdelen aan welwillende shoppers en organiseren de kerken regelmatig voedselinzamelacties. "Er zijn ook mensen die ons noemen in hun nalatenschap. Meestal is dat geld, maar we hebben hier ook koelkasten staan die mensen ons schenken", zegt Bos. "Producten geven is fantastisch, maar voor het vervoer en de organisatie zijn ook de nodige gelden noodzakelijk". En Sinterklaas en de feestdagen zijn ook vaak aanleiding voor extraatjes.

Het Heerhugowaardse uitgiftepunt is onderdeel van Voedselbank Alkmaar e.o. Meer informatie via voedselbankalkmaar.nl of 072-5401592. (foto: Stadsnieuws Heerhugowaard)
Pin It
Bekeken: 2464x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/