Woensdagmiddag kreeg de 8-jarige Brian Koorn uit Alkmaar visite van waarnemend burgemeester Emile Roemer. Nog geen twee weken geleden redde Brian zijn vier maanden oude broertje Bobby uit de gracht langs de Voordam, en dat vond Roemer reden voor een onderscheiding. "De eerste ter wereld."

Nadat ze zaterdagmiddag 31 oktober in het centrum van Alkmaar hebben gewinkeld, halen Brian, zijn moeder, zijn broertje en zijn oma nog een patatje bij De Vlaminck. De kinderwagen met daarin Bobby wordt op de rem gezet, maar op een of andere manier gaat het toch mis.

"Ik zat m'n patatje te eten, en opeens hoorde ik een geluid", vertelt Brian aan mediapartner NH Nieuws. "En ik zag dat de kinderwagen met mijn broertje in het water viel". Hij twijfelde geen moment. "Ik gooide m'n patatje op de grond en ben in het water gesprongen." Ook zijn moeder sprong de gracht in, en met vereende krachten slaagden ze erin de wagen met daarin Bobby ver genoeg omhoog te houden. Twee vissers die toevallig net voorbij kwamen varen, hesen de kinderwagen met daarin Bobby aan boord. Daarna klommen Brian en zijn moeder in het bootje en zijn ze naar de kant gebracht.

"Hij is niet kopje onder gegaan", blikt Brian terug op zijn heldhaftige actie. "We zagen het meteen, anders was het misschien wel erger afgelopen."

Dat het een dappere actie was, is ook gemeente Alkmaar niet ontgaan. "Toen ik uit school kwam, vertelde mijn vader dat de burgemeester kwam", vertelt de supertrotse Brian. "Hij had iets voor me laten maken, vertelde hij", verwijst Brian naar de oorkonde. Maar Roemer had meer dan een stuk papier in petto. "Mario-lego", zegt Brian enthousiast. (foto: gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1770x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/