De gemeente Bergen wil dat er binnen tien jaar weer net zoveel bomen ergens worden aangeplant in de gemeente als er in de Schoorlse Duinen worden gekapt. Het gaat om 76000 vierkante meter aan bomen, oftewel 760 bij 100 meter. Niemand bij Staatsbosbeheer of gemeente Bergen weet hoeveel bomen dan moeten worden aangeplant, maar dat moet de provincie Noord-Holland maar bepalen, vinden zowel gemeente Bergen als Staatsbosbeheer.

De plicht evenveel bomen te herplanten als er gekapt worden in het Dr. Steijnbos, is nieuw. De bomen hoeven niet terug te komen in de Schoorlse Duinen, maar mogen ook elders in de gemeente Bergen een plekje krijgen, zoals in het Noordhollands Duinreservaat. Staatsbosbeheer maakt zich er niet erg druk over: "Daar moet de provincie Noord-Halland dan ergens in de gemeente Bergen een plekje voor vinden. Wij hebben nu een vergunning om te beginnen met kappen."

Het hout van de gekapte bomen mag niet voor biovergisting worden gebruikt. In eerste instantie wilde Staatsbosbeheer veel meer dennenbos kappen en omvormen tot duingrasland. Daar heeft de gemeente zich hevig tegen verzet. Het college is toen tot een compromis gekomen met de Provincie Noord-Holland over de omvang van de omvormingsmaatregelen in de Schoorlse Duinen. Dat compromis houdt in dat slechts 0,8% van het totale oppervlakte aan bos in de Schoorlse Duinen mag worden gekapt.

Wethouder Valkering denkt dat iedereen nu tevreden kan zijn: “Als college blijven we de kap van iedere boom in het duingebied er één teveel vinden. Toch zijn we trots op het bereikte compromis. Dat slechts 0.8% van de bomen uiteindelijk wordt gekapt, is dan ook niet alleen een overwinning voor het college maar ook voor al die inwoners die met ons hebben gestreden voor het behoud van de bossen."
Pin It
Bekeken: 1304x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/