De tijd dringt voor het toekomstige Integraal Kindcentrum (IKC) aan de Sperwer in Sint Pancras. In oktober moet de gemeenteraad de dekking rond hebben en in december een definitief ontwerp. Verder uitstel is geen optie volgens wethouder Jasper Nieuwenhuizen, bestaande voorzieningen zijn op en bouwkosten stijgen door. Maar dan wil hij wel zoveel mogelijk overeenstemming hebben met bewoners, iets wat eerder dit jaar onmogelijk leek. Maar er is weer overleg en op 23 oktober wordt een buurtbijeenkomst gehouden.

Door nieuwe eisen aan het gebouw en stijgende bouwkosten zal het hele IKC drie miljoen euro gaan kosten. Een half miljoen wil de gemeente dekken met woningen. Zeventien aan de Sperwer en vijf aan de Kastanjelaan. "Kinderen van drie locaties moeten straks samen op een derde van de nu bestaande ruimte werken en spelen", zei Lia Groenewoud namens Actiecomité Scholenbuurt Sint Pancras in juni nog ontstemd.

Dinsdag tijdens de forumvergadering bestempelde Niek Zuurbier van GroenLinks de participatie, waarvoor 80.000 euro is uitgetrokken, mislukt. Nieuwenhuizen was het daar niet mee eens, er waren volgens hem toch wel stappen gezet om verder op te bouwen. Ben Hoejenbos van de VVD schaarde zich achter Zuurbier. Ook omdat volgens hem na 2014 de ontwikkeling te laat werd opgestart, vandaar nu de veel hogere bouwkosten, die gecompenseerd moeten worden met woningbouw.

Maar inmiddels zijn de zeventien woningen van tafel en heeft wethouder Nieuwenhuizen een aantal keren overleg gehad met Groenewoud, medebewoonster Annet Groot, en Marcel Kortenhoeven van de Dorpsraad. Sinds de forumvergadering ook weer. De wethouder tegenover het NHD: "We willen anders en vooral beter omgaan met de bewoners". Hij complimenteerde de Dorpsraad en de omwonenden dat ze weer aan tafel zitten. Kortenhoeven beaamt dat er dialoog moet blijven bestaan. Ook in het heetst van de strijd. Groot vult aan: "Het is geen makkelijke opdracht, maar we gaan ervoor".

In het kader van participatie, is er op 23 oktober in De Regenboog een buurtbijeenkomst, met aanwezig een planeconoom en een architect die drie schetsontwerpen meeneemt. Volgens Groenewoud is er nóg een ontwerp, waarover de bewoners erg enthousiast zijn. Wethouder Nieuwenhuizen zei benieuwd te zijn.

Volgens een voorzichtige planning is het IKC tussen de kerst van 2021 en de zomer van 2022 gereed. (foto: Bing)
Pin It
Bekeken: 2123x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/