Oud-wethouder Jan Houtenbos uit Egmond aan den Hoef wordt derde wethouder in Koggenland. De drie coalitiepartijen VVD, CDA en Welzijn Koggenland hebben hem daar voorgedragen. De VVD'er is sinds mei parttime wethouder in de gemeente Beemster, om daar een wethouder met ziekteverlof te vervangen.

Jan Houtenbos was van 1990 tot 1998 wethouder in de gemeente Egmond, van 2006 tot 2018 raadslid in de gemeente Bergen en van mei 2018 tot december 2019 wethouder in die gemeente. Hij trad af als laatst overgebleven wethouder van de originele wethoudersploeg die na de verkiezingen in maart 2018 aan de slag ging. Zijn VVD-fractie had hem gevraagd vrijwillig op te stappen. Toenmalig VVD-fractievoorzitter Arend-Jan van den Beld volgde hem daarna op.

Bij zijn afscheid in december 2019 noemde Jan Houtenbos het wethouderschap "een hondenbaan, maar wel de mooiste en mijn lust en leven". In Koggenland is Houtenbos van plan de rit vol te maken tot de verkiezingen van 2022. Koggenland, met het gemeentehuis in De Goorn en Avenhorn, Obdam, Spierdijk en Ursem als andere belangrijke kernen, zag recent de burgemeester, griffier, gemeentesecretaris en een wethouder andere carrièrestappen maken. De coalitie had daarom behoefte om het college tot de verkiezingen in 2022 te versterken met een derde wethouder met veel bestuurlijke ervaring.

De plaatselijke VVD-coryfee Rosalien den Dolder verwelkomt Jan Houtenbos met open armen: "Met name zijn kennis van gemeentelijke financiën is van grote waarde voor het bestendigen van de goede financiële positie van Koggenland en het realiseren van de doelstellingen van de coalitie.”
Pin It
Bekeken: 1866x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/