Zo’n veertigtal ondernemers en medewerkers van maatschappelijk betrokken bedrijven uit het HAL-gebied staken vrijdagmiddag de handen uit de mouwen tijdens de tweede editie van 'De Waaier in Actie'. Ze voerden allerhande klussen uit voor maatschappelijke organisaties in de regio, zoals de directeur en twee medewerkers van SQR BV uit Alkmaar bij Stichting Veldzorg in het Oosterdelgebied.

Stichting De Waaier koppelt maatschappelijke organisaties aan bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, en steekt zelf ook de handen uit de mouwen. De klussen variëren van het samenstellen van babypakketten voor Stichting Babyspullen tot het schilderen van de blokhut bij Exodus, een stichting die ex-gedetineerden helpt re-integreren. En van onderhoud in het Oosterdelgebied tot pannenkoeken bakken in De Wittenburg, een Bergense woonlocatie voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Het drietal van SQR BV had op deze prachtige herfstdag misschien wel de allermooiste klus: na een vaartocht van 20 minuten lekker in de weer op een eiland in het mooie Oosterdelgebied en dan weer terug varen. Maar flink aanpoten was het wel. Terwijl er machinaal werd gemaaid door iemand met de benodigde certificaten, was het aan de drie om het gras met hooivorken op de schuit te laden. "Ze zitten normaal achter het beeldscherm", weet Cock de Vries van Veldzorg. "Maar ze konden de handen flink uit de mouwen steken en dat verbaasde me wel. Ze hebben de schuit goed gevuld, tot zo'n anderhalve meter hoog. En ze vonden het nog leuk ook. Ze vonden het geweldig."

Martijn Wokke, marketeer voor SQR, was enkele jaren geleden tijdens het netwerken met De Waaier in contact gekomen. Na intern overleg, "kunnen we daar wat mee, vinden jullie het wat", sloot het bedrijf zich aan en sindsdien hebben medewerkers meermalen meegeholpen met klussen. Zelf draagt hij ook zijn steentje bij.

"We kregen eerst goede uitleg over het gebied, over het ontstaan ervan, het onderhoud en de vrijwilligers die Veldzorg zoekt. We komen hier allemaal uit de buurt, dus dat sprak wel aan", aldus Wokke. "Om 13:30 uur gingen we varen. Een collega zag gras maaien met zitmaaier wel zitten, maar wij moesten met een paar hooivorken aan de slag. Het eerste half uur ging wel, maar daarna werd het wel zwaar", moest hij bekennen.

Gemopperd werd er echter zeker niet, en met veel voldoening hoorden hij en zijn twee collega's toen ze rond 16:00 uur klaar waren: "Jullie hebben echt heel veel gedaan." Het belangrijkste dat ze geleerd hebben over het Oosterdelgebied? "Dat het een heel mooi gebied met historie is, dat behouden moet blijven."

Als gezellige afsluiting en om bij te komen van al het harde werk, organiseerde SQR een borrel voor alle deelnemers aan De Waaier in Actie. (foto: Keesnan Dogger)
Pin It
Bekeken: 2221x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/