Een aantal gemeenten heeft maandag besloten de Sinterklaasintocht af te blazen, maar in de HAL en BUCH-gemeenten kunnen kinderen hoop houden. Gemeenten en Sinterklaascomités zijn druk in gesprek over de mogelijkheden voor een coronaproof programma. Gaan de intochten door, dan zullen ze waarschijnlijk wel anders dan anders verlopen.

Gemeente Alkmaar laat mediapartner NH Nieuws weten dat er nog niets is afgeblazen. "Momenteel voeren we nog overleg met het Sinterklaascomité. Zolang de intocht coronaproof kan worden georganiseerd, staan wij daar welwillend tegenover."

Ronald Groot, woordvoerder van de gemeente Heerhugowaard, meldt nog geen aanvraag te hebben ontvangen. "We weten eigenlijk niets. Er moet eerst een vergunningsaanvraag door het comité worden ingediend. Zonder aanvraag, geen intocht".

In Langedijk wordt nog gewacht op goedkeuring om een intocht te mogen organiseren. Ludo Buijs: "We gaan er vanuit dat we de vergunning gewoon krijgen, maar het kan nog weleens erg moeilijk gaan worden". De organisatie buigt zich met de gemeente over een coronaproof-plan. "We doen dit al 35 jaar en willen absoluut niet dat het wordt afgelast. Natuurlijk begrijpen we dat het lastig te organiseren is in coronatijd. Daarom zijn we bezig met een plan. Op zo'n boot in de haven komen teveel mensen af. Misschien organiseren we een veilige en kleinschalige intocht dwars door het dorp. Eerst die goedkeuring binnen hebben. Het gaat spannend worden."

BUCH-woordvoerder Eric Baars geeft aan dat de intochten in ieder geval een andere vorm zullen krijgen dan andere jaren. "We zijn met de Sinterklaasvereniging en winkeliers in gesprek over een alternatief programma."
Pin It
Bekeken: 2247x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/