Alle basisscholen in de gemeente Bergen doen mee met het project Schoon Belonen om anderhalf jaar lang zwerfvuil op te ruimen in de omgeving van de school. Zes scholen kwamen donderdag naar brandweerkazerne Elkshove in Bergen om de afspraken officieel te ondertekenen.

Volgens wethouder Bekkering zijn de kinderen tegenwoordig zich al veel bewuster dan hun ouders van de noodzaak om netjes met het milieu om te gaan. "De kinderen geven hun ouders tegenwoordig het goede voorbeeld. Onze generatie heeft hen opgezadeld met de klimaatverandering en de zeespiegelstijging omdat wij het milieu zo lang zo zwaar hebben belast. Zij vertellen ons dat het zo niet langer kan."

De jonge inwoners van Schoorl, Bergen en Egmond gaan helpen met het scheiden van plastic, blik en drinkpakken op school en met zwerfvuil rapen  in hun eigen omgeving. Dit zorgt er niet alleen voor dat het schoner wordt, maar het leert kinderen ook op jonge leeftijd om verantwoordelijk met hun omgeving om te gaan. Een afvalcoach van HVC heeft de leerlingen al de kneepjes van het vak bijgebracht.

Na de zomervakantie is de gemeente Bergen samen met afval verwerkingsbedrijf HVC gestart met  het scheiden van plastic, blik en drinkpakken op de basisscholen in Bergen. De gemeenteraad krijgt donderdagavond een presentatie achter gesloten deuren hoe nu betere afvalscheiding door alle huishoudens bereikt kan worden.

Wethouder, leerlingen en leerkrachten ondertekenden donderdag een contract met alle afspraken. Voor het oog van de verzamelde pers gooiden de leerlingen van iedere school na de ondertekening symbolisch hun eerste zak verzameld en gescheiden afval in een container.
Pin It
Bekeken: 1420x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/