Vanaf deze week ligt een voorgenomen besluit ter inzage van de gemeente Bergen om een omgevingsvergunning te verlenen voor de verlegging van de mountainbike-route in de Schoorlse Duinen. Dat staat vrijdag tussen de officiële mededelingen in de Gemeentekrant van Bergen.

Staatsbosbeheer, eigenaar van de Schoorlse Duinen, wil de mountainbikeroute deels opheffen en op een andere locatie opnieuw aanleggen. Daarmee willen de boswachters kwetsbare gebieden na de grote natuurbranden beschermen. Een westelijk deel van de route zal daarom verdwijnen. De voornemens zijn eerder besproken met onder meer beheerder MTB-Noordwest en Bewonersvereniging Aagtdorp.

Het MTB-parcours door het Natura2000-gebied van de Schoorlse Duinen is de afgelopen jaren herhaaldelijk ter discussie gesteld door tegenstanders, die te vinden waren onder natuurorganisaties en omwonenden. Mountainbikers kregen zelfs te maken met sabotage op de route. Het vergunningentraject voor het MTB-parcours werd -soms met succes- aangevochten tot aan de Raad van State. Inmiddels ligt er een andere vergunning die ook nodig is van de provincie Noord-Holland. Die heeft de toets der kritiek al doorstaan. Bij de omgevingsvergunning gaat de gemeente niet over een nacht ijs. Allerlei belanghebbenden zijn betrokken bij het traject en met elkaar om tafel gezet.

Wie het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning wil inzien, moet zich naar het gemeentehuis van Bergen begeven. Ondertussen kan iedereen een zienswijze indienen. Het college van burgemeester en wethouders neemt daarna een definitief besluit op de aanvraag. (Foto: Erik Boschman)
Pin It
Bekeken: 1941x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/