Na een periode van een gestage daling van het aantal coronabesmettingen, grijpt het virus sinds een week weer beduidend sterker om zich heen. Ten opzichte van vorige week is het aantal nieuwe gevallen bijna verdubbeld, zo meldt het RIVM. Ook Noord-Holland kent enkele verspreidingshaarden. Het RIVM spreekt van een wakeup-call.

In de afgelopen week zijn er in heel Nederland 987 nieuwe gevallen bijgekomen. Een week eerder waren dat er nog 534. Het aantal nieuwe patiënten dat vanwege het virus in het ziekenhuis opgenomen (is geweest) ligt op 19. Dat zijn er drie meer dan vorige week.

In Noord-Holland springt onder meer Bergen eruit. Daar zijn in de afgelopen twee weken 16,8 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners geteld. Omdat Bergen bij lange na geen 100.000 inwoners heeft, betekent dat in de praktijk dat er vijf inwoners van de gemeente positief zijn getest. Ter vergelijking: behalve in Haarlemmermeer en Amsterdam ligt in alle andere Noord-Hollandse gemeenten het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen twee weken op minder dan 10 per 100.000 inwoners.

Op social media uiten inwoners van Bergen hun bezorgdheid over de toename van het aantal corona-besmettingen in de gemeente. Het is nu hoogseizoen voor de toeristensector. Het is erg druk op straat in alle kustdorpen en de richtlijn om anderhalve meter afstand te houden wordt vaak niet in acht genomen.

De toename van het aantal besmettingen wordt ook gemerkt in de coronateststraten door het land. Niet alleen worden er sinds vorige week meer testen aangevraagd, ook het percentage positieve geteste mensen zit in de lift. Het reproductiecijfer, waarmee wordt aangegeven hoeveel andere mensen een besmet persoon besmet, staat momenteel op 1,29.
Pin It
Bekeken: 2622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/