GGD Hollands Noorden heeft de resultaten van het vervolgonderzoek over de beleving van de coronaperiode gepubliceerd. In het algemeen waren er in juni alweer veel minder zorgen. Deelnemers gaven aan wat lakser te zijn geworden met voorzorgsmaatregelen, maar niet veel. Een ruime meerderheid is bereid zich te laten vaccineren. Het vertrouwen in de aanpak van de regering daalde behoorlijk maar driekwart is nog altijd positief.

Het tweede onderzoek was wederom gericht op inwoners vanaf 16 jaar in de regio en liep van 10 tot 24 juni. Totaal 2.820 inwoners leverden een (volledig) bruikbare vragenlijst, die een breed scala aan onderwerpen bevat. De GGD heeft een factsheet online gezet, hieronder een aantal onderwerpen:

Het percentage dat zich zorgen maakte over de eigen gezondheid daalde van 40 naar 18 procent, over de eigen kwetsbaarheid van 44 naar 27 procent en over de gezondheid van familie en vrienden van 75 naar 38 procent. In april maakte 81 procent zich zorgen over de omvang van de uitbraak, nu nog 54 procent. Van de hulpverleners maakte 26 procent zich nog zorgen over hun situatie, tegen 40 procent twee maanden eerder.

Ruim driekwart maakt zich nog steeds zorgen over de economie. Het percentage zakte van 82 naar 78 procent. Over plannen voor reizen, bruiloften, jubilea, uitvaarten en dergelijke maakte 29 procent zich nog zorgen, tegenover 32 procent in april.

Probeerde 68 procent in april een zo normaal mogelijk leven te leiden, in juni was dat 83 procent. Dat mensen weer steeds meer hun eigen weg gaan blijkt ook uit de ervaring van saamhorigheid in de samenleving (van 56 omlaag naar 30 procent) en het gevoel van steun van familie en vrienden (van 41 naar 29 procent). Dat kan ook verklaren waarom het percentage dat zich eenzaam voelt steeg van 12 naar 14 procent. Het aandeel dat zich neerslachtig of depressief voelde bleef 14 procent.

Had in april nog 87 procent vertrouwen in hoe de regering de coronacrisis aanpakte, in juni was dat 74 procent. Het percentage dat helemaal geen vertrouwen had steeg van 3 naar 9 procent. Zo'n 64 procent vond de coronamaatregelen in juni voldoende (april: 78 procent), 20 procent vond ze overdreven (april 4 procent).

Vermoedelijk door versoepeling van de coronaregels, is slechts 15 procent zeer duidelijk wat deze zijn. Verder vindt 55 procent ze redelijk duidelijk, 19 procent niet zo en 7 procent vindt ze zeer onduidelijk. Maar uit commentaren blijkt ook dat er verwarring is over verschillen tussen Veiligheidsregio's en inconsequente regelgeving. "Een lappendeken", noemde één het, een ander schreef: “Geen kermis maar wel pretpark open, vliegtuig vol mag, bus vol mag
niet, terrasje met vriend/vriendin mag, maar daarna weer 1,5 m uit elkaar. En zo kunnen we nog wel ff doorgaan...er klopt geen bal van.”

De bereidheid tot vaccinatie is redelijk hoog onder de respondenten: 44 procent zegt ja, 22 procent ook maar wil eerst weten of hij of zij al besmet is (geweest), 23 procent vertrouwt het niet of heeft er geen behoefte aan, 10 procent zit nog op de wip.
Pin It
Bekeken: 2384x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/