Meeuwen zijn beschermd door de Wet Natuurbescherming en dat maakt het voor gemeenten lastig om de overlast die ze nog wel eens veroorzaken goed te bestrijden. Gemeente Heerhugowaard vraagt inwoners om een belangrijk steentje bij te dragen.

De gemeente verzoekt om rommel en zwerfvuil te voorkomen, afvalbakken te sluiten en geen losse vuilniszakken op straat te zetten. Meeuwen trekken de zakken stuk en dan verspreidt de inhoud zich over straat. Ook wordt gevraagd meeuwen niet te voeren, dan komen ze vaker in afwachting van meer.

Ten slotte is het verzoek om te voorkomen dat de luidruchtige vogels nesten kunnen bouwen. Meeuwen bouwen graag hun nest op platte daken. Probeer favoriete plekken onaantrekkelijk te maken met bijvoorbeeld strips met pinnen, netten of metalen draden. Het helpt ook om oude nesten te verwijderen.
Pin It
Bekeken: 1572x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/