Tegen een 56-jarige man uit Koedijk is onder andere 30 maanden celstraf geëist waarvan tien voorwaardelijk, nadat hij op 10 april twee jongens in de Alkmaarse wijk De Mare achtervolgde met een vleesmes en één in het gezicht stak. Het NHD laat eveneens weten dat de 'minder begaafde man' en zijn familie geïntimideerd en bedreigd worden via sociale media. De wijkagent vreest acties vanuit de buurt, wanneer hij vrij komt.

Op 10 april ontstond rond 17:00 uur het scenario voor een horrorfilm op de brug van de Arubastraat. De Koedijker floot naar een meisje, waarop hij door haar vriendje op zijn gedrag werd aangesproken. Woedend fietste hij naar huis en kwam op zijn scooter terug met een groot vleesmes. Hij vond de jongens, die prompt op de vlucht sloegen naar de Factorij. Een van jongens kwam met veel geluk weg via een schutting. De man had hem achterhaald maar stak precies op het mobieltje in zijn broekzak.

De andere jongen had juist pech. De 17-jarige Alkmaarder viel tijdens zijn vlucht op de Gieterij en werd in zijn kin en zijn arm gestoken. De messteek in zijn gezicht drong door tot het tandvlees. Daarna ging de Koedijker er vandoor.

De 56-jarige man werd poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. Naast celstraf eiste het Openbaar Ministerie krap 5.000 euro schadevergoeding, een contact- en gebiedsverbod en psychische behandeling.

In zijn verweer verklaarde de verdachte dat hij het meisje had aangesproken en daarna door de twee jongens voor ’oude viezerik’ was uitgemaakt. Ze zouden gezegd hebben dat hij moest oprotten en hem hebben uitgedaagd door een klap op het achterhoofd te geven en videobeelden te maken. Een passant voorkwam escalatie en de Koedijker fietste naar huis, om daarna met zijn mes terug te keren.

De verdachte zei dat hij spijt had en het liefst de klok terug wilde draaien. Het was naar eigen zeggen alleen zijn bedoeling om de jongens bang te maken en de telefoon met de videobeelden af te pakken, zodat hij niet te kijk zou worden gezet op sociale media. De realisatie dat hij veel verder was gegaan zonk al snel in. De Koedijker belde kort na het incident zijn broer om te vertellen dat hij 'een verschrikkelijke fout had begaan’. Toen hij de volgende dag thuis werd aangehouden, had hij al een tas met spullen klaar staan.

De politie heeft wel vaker beklag gehad over ongewenste avances van de man, die nog in voorlopige hechtenis zit. Sinds het incident worden hij en zijn familie via sociale media geïntimideerd en bedreigd. De wijkagent vreest dat de buurt actie onderneemt als de verdachte weer vrij komt.

De rechter doet volgens het NHD uitsprak op 23 juli.
Pin It
Bekeken: 1885x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/