De maatregelen naar aanleiding van het coronavirus hebben een behoorlijke impact op de restaurants en café's in Alkmaar. Om hen te helpen door deze lastige tijden te komen, besloten de leden van Rotary Alkmaar Young Ambition om actie te ondernemen. Zij benaderden uitgeverij Leessst uit Schagen om een Alkmaars Kookboek samen te stellen met gerechten van chefs van meer dan 50 lokale horeca-ondernemingen.

Vincent Roobeek van Rotary Young Ambition: "Wij zijn een club van jonge, Alkmaarse ondernemers en professionals, die zich inzetten om maatschappelijke meerwaarde te bieden. De horeca heeft ons nodig, vandaar dit initiatief. Het wordt het mooiste boek dat sinds tijden in Alkmaar is verschenen."

Susanna Florie van uitgeverij Leessst: "Er zitten heel veel verschillende ondernemingen tussen. Van Grieks restaurant Milos tot De Turfmarkt, en van Proeflokaal De Boom tot De Heeren van Sonoy. Maar ook Het Moddervrouwtje, De Nachtegaal, Roberto's en Brownies & Downies. Voor elk wat wils."

Het kookboek zal worden verluchtigd met foto's van de Heerhugowaardse fotograaf Richard Rood. Florie: "Alle gerechten en de gastvrouwen en -heren van elk etablissement staan afgebeeld. Dit project is ook een duidelijk regionale samenwerking: een Heerhugowaardse fotograaf, een uitgeverij in Schagen en een Alkmaarse drukker. We hebben allemaal onze kosten beperkt, zodat er zoveel mogelijk naar de doelgroep, de Alkmaarse horeca gaat."

Naast recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten van de chefs staan er ook borrelhapjes en cocktails in het boek. Florie: "En de soms ingewikkelde gerechten die je normaal gesproken in een luxe restaurant op je bord krijgt worden zo simpel mogelijk omschreven, zodat je die ook thuis in je eigen keuken kunt bereiden. Leuk om je gasten mee te verrassen."

Wie het kookboek aanschaft kan zelf bepalen naar welk restaurant of café het geld gaat. Het boek is via alkmaarskookboek.nl vooruit te bestellen en ligt vanaf september bij verschillende restaurants. Wie de Alkmaarse horeca wil steunen kan dat ook doen door het Alkmaarse Kookboek te sponsoren. Hoe dit in zijn werk gaat is ook te vinden op de website. (foto: Richard Rood)
Pin It
Bekeken: 1715x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/