Woensdag ontving Cees de Waard, directeur van De Waard Transport BV, de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, bij het familiebedrijf in Noord-Scharwoude. De commissaris kwam zich op de hoogte stellen van de effecten van de coronacrisis op de sector transport en logistiek. Tegelijk wilde hij de mensen die in deze sector werkzaam zijn en nu een moeilijke periode doormaken een hart onder de riem steken.

De commissaris van de Koning bezoekt deze maanden gemeenten, bedrijven, organisaties en instellingen die het zwaar hebben. Van Dijk over zijn bezoek aan De Waard: "De transportsector is de ruggengraat van onze economie en van groot belang voor het blijven draaien van onze samenleving. Dat bleek toen tijdens deze ongekende crisis de grenzen in Europa werden gesloten en de logistiek haar werk niet meer kon doen met enorme gevolgen voor de economieën. Om het goederenvervoer zo snel en goed mogelijk weer op gang te brengen, werden de grenzen voor de internationale transportsector weer geopend. Ik heb waardering voor de medewerkers, die hun werk in moeilijke omstandigheden zijn blijven doen."

Cees de Waard gaf een toelichting op zijn ervaringen tijdens de crisis op het transport. De Waard BV is in bijna 90 jaar gegroeid tot een groot internationaal transportbedrijf. Het onderhoudt het transport vooral met Italië, naast Frankrijk en België en andere bestemmingen. De Waard: "Al op 17 februari hadden wij een anticorona-protocol klaar. Ook tijdens het hoogtepunt van de crisis in Italië, hebben we de transporten kunnen voortzetten. Ik ben blij dat we kunnen zeggen dat er tot nu toe bij ons bedrijf geen zieken zijn geweest door het coronavirus. Wij blijven duurzaam en gezond op weg. Dat is van levensbelang".

Tijdens het bezoek was ook Jan Boeve, directeur van Transport en Logistiek Nederland (TLN), aanwezig. De belangenbehartiger van zo’n 5.000 ondernemers in de transport- en logistieksector ging nader in op de gevolgen van de crisis en de maatregelen op het goederenvervoer. Jan Boeve: "De transportsector is natuurlijk één op één verbonden met de bedrijfstakken waarvoor gereden wordt. Daarom hebben bedrijven die horeca bevoorraden een hele lastige tijd gehad, net als bedrijven die podia door heel Europa plaatsen op festivals. Het is jammer dat de rijksoverheid deze verbondenheid niet ziet en transportbedrijven hierdoor geen toegang geeft tot de tegemoetkomingsregelingen die wel gelden voor de sectoren waarvoor gereden wordt. Het zou goed zijn als de sector straks wel gebruik kan maken van het Europese steunfonds waardoor de sector ook een bijdrage kan leveren aan het vergroend uit de crisis komen."
Pin It
Bekeken: 1393x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/