De Alkmaarse rechtbank heeft een huwelijk van tien jaar met terugwerkende kracht nietig verklaard. Een stel trouwde in maart 1992 in Alkmaar en ging in maart 2002 in scheiding. Nadien betaalde de man tonnen aan alimentatie en pensioenverevening aan zijn ex, die nu in Thailand woont. Nadat hij ontdekte dat zijn ze al die tijd getrouwd was met een ander en wilde de man alles terug. Na een Skype-rechtszitting kreeg hij zijn gelijk: de vrouw moet 571.000 euro terugbetalen. Plus alle wettelijke rente.

Na de scheiding sloot het voormalige koppel een convenant, met daarin een afkoopsom van 45.000 euro, ondanks dat deze niet in de huwelijkse voorwaarden stond. Verder zou hij maandelijks 1.200 euro alimentatie betalen en verevening vanuit het pensioenfonds van de vliegtuigmaatschappij waarvoor hij werkt(e). Dat liep op tot 96.000 euro en krap 430.000 euro.

Echter, de vrouw bleek in 1987 in het Verenigd Koninkrijk met een ander te zijn getrouwd en ook al had naar eigen zeggen aangenomen dat ze was weer gescheiden, dit bleek niet het geval. Een dubbel huwelijk is in Nederland onwettig. En dus was de man haar nooit wat verschuldigd geweest, zo oordeelde de rechter. Inclusief de afkoopsom, ook al droeg hij deze destijds vrijwillig extra af.

De vrouw sprak dit tegen. Ze wilde op zijn minst uitstel van de uitspraak totdat ze haar eerste huwelijk echt kon ontbinden, maar ze moest toegeven dat dit niets uit zou maken voor de gevolgen. Ook vertelde ze dat al het geld al was uitgegeven aan levensonderhoud, maar daar kon de rechter niets mee.

Uit de rechtsstukken komt overigens niet naar voren of de rechter gelooft dat de vrouw de dupe is van haar eigen onoplettendheid, of dat ze bewust tien jaar lang dubbel getrouwd was.
Pin It
Bekeken: 1871x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/