Het personeel in de Noord-Hollandse ziekenhuizen ziet het duidelijkst of de coronamaatregelen werken: krijgen ze meer of minder coronapatiënten op de intensive care? Artsen en verpleegkundigen worden direct geconfronteerd met de patiënten. Daarom geeft mediapartner NH Nieuws het podium aan alle strijders binnen de muren van het ziekenhuis. Vandaag Bregje, verpleegkundige op de afdeling Oncologie bij het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar.

Op de afdeling dagbehandeling van Oncologie liggen patiënten met vier tegelijkertijd in een zaal. "We hebben contact gehad met Infectiepreventie. Zo hebben we besloten om de bedgordijnen tussen mensen dicht te laten, en vragen we mensen om zo veel mogelijk aan de andere kant van het bed uit te stappen zodat ze niet te dicht bij hun mede-patiënt komen."

Normaal gesproken nemen patiënten in de wachtkamer plaats, maar om te voorkomen dat mensen met teveel tegelijkertijd in die ruimte moeten zitten worden ze nu gelijk naar een zaal gebracht. Ook wordt er geen bezoek meer toegelaten.

De verpleegkundigen proberen zelf ook zo veel mogelijk afstand te houden. "Maar een infuus prikken op anderhalve meter afstand gaat niet lukken. Dus dragen we bijvoorbeeld handschoenen."
Pin It
Bekeken: 2356x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/