Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar bereidt zich, terwijl er sinds vorige week geen coronapatiënten meer op de IC-afdeling liggen, voor op een tweede golf. Het NWZ breidt haar tien standaard intensive care bedden met een aantal uit en richt het ziekenhuis anders in zodat corona-zorg en andere zorg gescheiden kan geschieden. Dit meldt het NHD. Verder wordt er een polikliniek ingericht voor ex-coronapatiënten.

Die polikliniek wordt bemand door longartsen en internisten. Doel is om beter zicht te krijgen op hoe de ziekte zich precies heeft ontwikkeld en op de naweeën die de patiënten nog ondervinden. Hierop kan de zorg dan beter op afgestemd worden.

De overige medische zorg, behalve acute zorg, heeft grotendeels stilgelegen. Inmiddels is begonnen met een inhaalslag. Een flinke uitdaging want vanwege de maatregelen kan het ziekenhuis nog lang niet op volle stoom draaien. Ruimten en spreekuren zijn aangepast, waardoor dat er nog niet veel patiënten tegelijk kunnen worden ontvangen.

Er wordt nog altijd strak gehandhaafd. Temeer omdat er een aantal patiënten op de IC-afdeling belandden die negatief testten, maar volgens alle symptomen en onderzoeken toch duidelijk besmet waren met het coronavirus. Bovendien worden de coronaregels in de buitenwereld stapsgewijs versoepeld.

Voorafgaand aan een operatie wordt standaard getest. Zowel bij het laboratorium in Alkmaar als in Den Helder is daarvoor een teststraat ingericht, waar patiënten terecht kunnen. Ook mensen die vanuit het ziekenhuis naar een verzorgings- of verpleeghuis gaan worden altijd getest, en alle patiënten die symptomen vertonen. Zo nodig wordt de patiënt geïsoleerd. Bezoekers met ziekteverschijnselen krijgen bij de ingang een mondkapje voor.

Het 'outbreak managementteam' van het NWZ verwacht een nieuwe opleving van covid-19 tijdens het normale griepseizoen. Virussen die inwerken op de luchtwegen doen het nou eenmaal goed als het nat en kouder is, en mensen meer de neiging hebben om binnen bij elkaar te komen. Dat terwijl in het najaar de crisis van het voorjaar alweer in het geheugen is weggezakt.
Pin It
Bekeken: 2851x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/