De Langedijker raad wil dat de besturen van WNK en Halte Werk uiterlijk in september 2020 met een plan van aanpak komen over de toekomst van deze organisaties. De raad schaarde zich achter een motie van Gerard Rep (CDA), die vindt dat er wat gebeuren moet met dit ’hoofdpijndossier’. De kwestie van het naast elkaar functioneren van, en (gebrek aan) samenwerking tussen deze organisaties, speelt al jaren.

Wethouder Marcel Reijven wil wachten op een onderzoek van onderzoeksbureau Berenschot, dat eind juni afgerond moet zijn. Maar de zaak is al eerder onderzocht. Zo keek Rijnconsult in 2018 naar de uitvoering van de Participatiewet door WNK en Halte Werk. Het bureau concludeerde dat er kansen gemist werden om klanten aan het werk te krijgen, omdat de instanties nog niet tot een effectieve en efficiënte samenwerking gekomen waren.

Rijnconsult constateerde destijds onvoldoende instroom vanuit de bestanden van Halte Werk naar de WNK Personeelsdiensten, ongewenste onderlinge concurrentie bij het vervullen van vacatures bij werkgevers, overbodige klantgesprekken en gebrekkig begrip van elkaars werk. "Het verbeteren van de samenwerking tussen WNK en Halte werk is geprobeerd, maar onsuccesvol gebleken. Een integratie van WNK en Halte Werk tot één uitvoeringsorganisatie heeft de voorkeur."

Ook Gerard Rep wijst erop dat hier al jaren over gesproken wordt. De wethouder gelooft echter dat samenwerking nog altijd tot de mogelijkheden behoort en zeker voordelen zal opleveren. Hij stemde in met het wachten op het rapport van Berenschot.
Pin It
Bekeken: 1511x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/