In het dagelijks leven is hij ingenieur en vindt hij ook de tijd om burgerraadslid te zijn namens Hart voor Langedijk / D66: Jordy Schuijlenburg. Op 4 mei  blies hij voorafgaand aan de twee minuten stilte de Taptoe. "Ik speel nu ruim een jaar trompet bij Harmonie Excelsior. Ik word er al beter in". Vier keer heeft hij opgetreden met de harmonie, het vijfde optreden stond gepland voor zondag 5 april. Die kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan.

De Taptoe is geen makkelijk stuk. Jordy: "Ik heb er heel veel op geoefend, wel drie uur per week. Ik oefen in mijn slaapkamer. Soms zeggen de buren er wel wat van". Hij ging er van uit dat hij, als het echt gaat gebeuren, misschien wel een foutje zou maken. "Maar dat vind ik niet erg. Het gaat om het enthousiasme, dat heb ik zeker."

Hij mocht de Taptoe spelen in de protestantse en regenboog Allemanskerk in Oudkarspel, in overleg met de dominee, de koster en de kerkrentmeester. "Helaas kon ik niet vanaf de toren spelen, er zit geen luik daarnaar toe. Dus werd het gewoon gelijkvloers, in de kerk".

"Ik vond het een hele eer om de Taptoe te mogen spelen in de kerk, ter nagedachtenis aan al die doden die er gevallen zijn. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, maar ook in oorlogen daarna". Met dit laatste duidt Jordy op de Balkanoorlog, waar Nederland ook bij betrokken was. "Ik heb in Kroatië de kogelgaten nog in de muren zien zitten. Langs de kant van de weg stonden grote kruizen om aan te geven dat daar doden begraven lagen. Heel indrukwekkend".

Op 5 mei is hij van plan om een uitstapje te maken naar de Oostvaardersplassen. "Om even echt van mijn, onze, vrijheid te genieten. In deze tijden van corona ga je beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. De gevallenen die we op 4 mei gedenken zijn voor onze vrijheid gestorven. Daar ben ik me zeer goed bewust van".
Pin It
Bekeken: 1643x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/