Het kabinet heeft dinsdagavond de periode met maatregelen tegen het coronavirus verlengd tot en met 19 mei. Er zijn een aantal belangrijke uitzonderingen, in positieve zin met name voor kinderen, en in negatieve zin voor iedereen die graag evenementen houdt of bezoekt.  Het verbod op events met vergunnings- en meldplicht is verlengd tot 1 september.

Vanaf 29 april mogen kinderen tot en met 18 jaar weer georganiseerd buitensporten. Wie tussen de 13 en 18 jaar is moet daarbij nog wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden.  Dat geldt ook voor topsporters op aangewezen trainingslocaties. Officiële wedstrijden zijn nog wel uit den boze. De invulling van het programma kan per organisatie verschillen. 

Vanaf 29 april kunnen zelfstandig wonende 70-plussers weer door één of twee vaste personen met enige regelmaat worden bezocht.

Vanaf 11 mei mogen basisscholen en de dag- en gastouderopvang weer open.  Het speciaal basisonderwijs kan dan weer op volle kracht, in het gewone basisonderwijs gaan kinderen voor 50 procent naar school, om beter afstand te kunnen te houden. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan. Scholen dienen zelf invulling te geven en ouders te informeren. Ouders wordt opgeroepen kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school of opvang te brengen om het openbaar vervoer te ontlasten.

"Met iedere stap die we in dit proces zetten, zullen sommige mensen opgelucht zijn, anderen juist teleurgesteld of bezorgd", meldt het Rijk. "Toch is dit de intelligente weg vooruit naar een gezonde samenleving, waarin mensen zich veilig voelen, kunnen ondernemen, onderwijs volgen en zich weer zo vrij mogelijk kunnen bewegen. Daarbij gebruiken we de kansrijke plannen die bedrijven en organisaties maken voor de anderhalvemetersamenleving."
Pin It
Bekeken: 2075x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/