Gemeente Heerhugowaard heeft een videoboodschap gepubliceerd waarin tien inwoners hun medebewoners een hart onder de riem steken in deze zware tijd. Rapper Naz-T, oftewel Patrick El Manouar, trapt af met een rap waarin hij onder andere zegt: "Een stad waar nu bijna alles gesloten is, maar ons hart altijd nog steeds open is. Stay safe, en let op elkaar."

Raadslid René Schoenmaker roept eveneens iedereen op om goed voor elkaar te zorgen, "maar denk ook aan onze lokale ondernemers, verenigingen en onze culturele instellingen. Laten we zorgen dat Heerhugowaard sterk en vitaal blijft."

Gabriele Kasten, directeur Pieter Raat Stichting, vertelt hoe senioren onder haar hoede aan het beeldbellen geslagen zijn om op contact te houden met familie en naasten, met hulp van het personeel en lokale ondernemers. Willem Zevenhuizen van MET helpt jongeren. Hij stelt dat de beperkingen voor hen extra vervelend zijn, maar "gelukkig is er nog veel wat wel kan."

Vice-voorzitter van de gemeenteraad Stefan Brau complimenteert complimenteert inwoners met hoe goed zij omgaan met de coronacrisis. "Samen komen we er doorheen en we nemen in deze tijd digitaal besluiten voor een beter Heerhugowaard." Onbeperkt talent Juriaan Singels wenst alle coronapatiënten en nabestaanden van mensen die zijn overleden heel veel sterkte, en "laten we hopen dat we met elkaar straks weer normaal kunnen leven."

Huisarts Nellie Mens ontvangt weinig mensen maar belt wel heel veel. Zij laat mensen weten dat huisartsen nog altijd bereikbaar zijn voor vragen en klachten die niks met het coronavirus te maken hebben. Handhaver Gerrit Zuurbier merkt op dat de meeste dingen in Heerhugowaard enorm goed gaan, maar dat er wel aandachtspunten blijven bestaan. Hij vraagt iedereen om zich aan de regels te houden, zodat boa's niet hoeven te bekeuren. "Dan blijven we vrienden."

Frank Komen, pastoor van de Dionysiuskerk: "Laten we voor elkaar blijven zorgen. Laten we moet houden en volhouden." Monique Ravenstein, eigenaresse van Jumbo Monique, gaat in op alle veiligheidsmaatregelen in haar winkel, "zodat uw veiligheid en die van onze medewerkers gewaarborgd kan worden."

Rkia Fattah, participatie/intergatiebegeleider van Reigersdaal haalt ook aan hoe belangrijk het is om voor jezelf en voor anderen te zorgen in deze tijd, en om je aan de regels te houden. "Dan komt het allemaal goed." Profhandbalster Dalaila Omega roept iedereen op om fit en gezond te blijven.

Hekkensluiter is burgemeester Bert Blase: "Ik neem mijn petje af voor de manier waarop de inwoners van Heerhugowaard met deze coronacrisis omgaan. En een extra petje voor al die initiatieven in buurten en wijken waarin de mensen voor elkaar opkomen en zorgen. Hou dat vol."
Pin It
Bekeken: 1424x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/