De bewoners van wooncentrum Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude konden zaterdag eindelijk weer eens bingo spelen. Organisatoren Tim Bruin en Ruby Groen zorgden met een heuse Buiten Bingo voor een mooie spelmiddag voor de rond 80 bewoners. Kersen op de taart waren de optredens van Henk Naber en Robbert van de Steenhoven. "Heerlijk!", zei een bewoonster die vanuit haar tuin meespeelde tegen mediapartner NH Nieuws. "Zonnetje erbij..."

"Nummer 26!", schalde het over straat, terwijl het getal enorm groot op een beeldscherm verscheen. Bewoners speelden mee, terwijl ze heerlijk in het zonnetje op de balkons, in de eigen tuin of voor het wooncentrum zaten. "Lekker in het zonnetje, wat wil je nog meer?", aldus een andere bewoonster. "We houden evengoed die 1,5 meter afstand, daar was ik eerlijk gezegd wel een beetje bang voor."

We dachten dat we iets terug moesten doen voor de ouderen in de regio. Voor hen hebben we een grote buitenbingo georganiseerd", vertelt Tim Bruin van LekkerLangedijk die het initiatief samen met Ruby Groen van LangedijkerUitje opzette. "Het begon toen ik een aantal weken geleden voor mijn werk een oudere man bezocht. Hij was best eenzaam en toen dacht ik dat we iets moesten gaan organiseren. Binnen een week hebben we het geregeld."

De deelnemers waren razend enthousiast en velen van hen gaven aan 'eindelijk weer iets positiefs' mee te maken. "Een hele hoop mensen die hier wonen hebben het inderdaad echt nodig", zei bewoner.

Uit angst voor grote belangstelling van buitenstaanders moest de locatie geheim blijven en werd opgeroepen om niet te komen kijken, of anders via de livestream op Facebook. "Vanwege de veiligheidseisen wilden we hier niet teveel mensen hebben. We kregen wel wat voorbijgangers, maar die hou je nooit tegen."
Pin It
Bekeken: 2174x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/