De voorraden bij Voedselbank Langedijk begonnen op te raken, maar na aandacht van verschillende media, stromen de giften van mensen en bedrijven binnen. De telefoon staat roodgloeiend, liet de achterliggende Stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde vrijdag via Facebook weten. Houdbare producten, dat is nog wel een dingetje, maar er was ineens zoveel vers dat er wat van kon worden doorgeschoven naar andere voedselbanken.

De voedselbank in Broek op Langedijk is nu aangewezen op lokale leveranciers en donateurs omdat het distributiecentrum in Amsterdam is gesloten. De 65 gezinnen die staan ingeschreven konden nog wel eventjes voorzien worden, maar niet voor lang meer. "Van eerdere acties hebben we nog wat liggen maar we kunnen daar geen maanden mee voort", zei medewerkster Carla van Hoorn donderdag nog.

Terwijl een groot deel van de wereld lijkt stil te staan, zijn de vrijwilligers van stichting ineens keihard aan het werk. Er komen donaties vanuit bedrijven die wel vaker bijdragen, maar ook nieuwe. Maandag zal een pallet toiletpapier binnenkomen en Bakker Beerse geeft ook komende week weer brood. Een maaltijdpakkettenbedrijf dat noodgedwongen stopte heeft haar voorraad geschonken. Van de versproducten kan zelfs wat naar andere voedselbanken.

De stichting is ook lovend over de gemeente, die meedenkt in oplossingen, en Nordicar. Tijdens een van de vele ritten kreeg de koelwagen een lekke band en het autobedrijf hielp de stichting gratis uit de brand.

Dat wil allemaal niet zeggen dat het weelde is bij de Langedijker Voedselbank: "Houdbare producten blijven lastig te verkrijgen. Begin volgende week gaan we waarschijnlijk starten met een inzamelingsactie."
Pin It
Bekeken: 2121x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/