VVD Alkmaar roept het college op om lokale ondernemers financieel tegemoet te komen. Voor hen geldt immers: geen werk, geen inkomsten. De fractie wil ook dat er steun komt voor Alkmaarse sport- en cultuurorganisaties. Fractieleden Rich Tiggeler en Christiaan Peetoom: "Landelijk worden al maatregelen getroffen en wordt gewerkt aan nieuwe maatregelen om te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen, alleen dat is niet genoeg."

"Recentelijk zijn de belastingaanslagen voor OZB, reclame-, precario- en toerismebelasting op de mat gevallen bij ondernemers", aldus Tiggeler en Peetoom. "Ondernemers hebben nu vooral problemen met acute liquiditeit. Ze kunnen van de Belastingdienst onder omstandigheden uitstel van BTW en andere belastingen krijgen. Ook zou het enorm helpen als Alkmaarse ondernemers uitstel krijgen vanuit de gemeente."

VVD Alkmaar vraagt het college of het al enig zicht heeft de financiële situatie van Alkmaarse ondernemers, sport- en cultuurorganisaties, en of het bereid betalingsuitstel te bieden "tot de situatie weer genormaliseerd is". De fractie oppert ook deels of geheel kwijtschelding van gemeentebelastingen. Verder vraagt de fractie om te kijken naar andere mogelijkheden om te helpen.

In Heerhugowaard heeft HOP eenzelfde oproep gedaan, alleen vroeg de lokale partij daarbij ook om steun voor mensen in essentiële beroepen wat betreft kinderopvang.
Pin It
Bekeken: 3991x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/