Donderdagochtend maakte president Trump bekend dat er vanaf vrijdag 30 dagen lang niet meer vanuit Europa naar de Verenigde Staten gevlogen mag worden. Uiteraard is de maatregel een gevolg van de wereldwijde corona-uitbraak. Op het kantoor van Jan Doets in Heerhugowaard werden de gevolgen daarvan snel duidelijk. "Een aantal mensen had het gehoord en zou vandaag of morgen vertrekken, daarmee zijn we natuurlijk in overleg gegaan", meldt directeur Elske Doets aan Heerhugowaard Centraal.

"Het belangrijkste voor ons is om nu eerst in contact te gaan met de mensen die hier door getroffen worden om te kijken wat zij willen. We kunnen een geboekte vakantie verplaatsen maar als iemand gewoon niet meer wil regelen we dat ook, daar doen we niet moeilijk over.", vertelt Doets. Opvallend is daarbij dat het reisbureau niet naar een annuleringsverzekering of andere voorziening verwijst: "Annuleringsverzekeringen zijn gebaseerd op persoonlijke omstandigheden of calamiteiten. In de ogen van de annuleringsverzekeraar is de corona-uitbraak geen calamiteit. Dus regelen we het zelf met de klant."

Volgens Doets gaat het om zo'n 1000 mensen die getroffen worden door de maatregel. Toch valt de financiële impact op het bedrijf mee dankzij de periode van het jaar: "Tijdens de zomer zouden de gevolgen veel groter zijn, nu gaat het zo'n tien procent van de jaarlijkse omzet. Ik kan me voorstellen dat de gevolgen bij reisbureaus die gespecialiseerd zijn in zakenreizen aanmerkelijk groter zijn."
Pin It
Bekeken: 2784x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/