OPA maakt zich zorgen om de toenemende leegstand die ook de Alkmaarse binnenstad treft. "Slechts 20 procent komt volgens door het sluiten van bekende winkelketens, een deel van de detailhandel verdwijnt ook omdat er geen bedrijfsopvolgers zijn", stelt de fractie. Bovendien vindt OPA dat de gemeenteraad door het college veel te weinig betrokken wordt bij het vormen van nieuw beleid voor de binnenstad.

Het college liet onderzoek  doen gaf daarover een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad, maar vroeg daarbij niet om inbreng, aldus OPA. De fractie vindt dat het onderwerp in de raadsvergadering thuis hoort om te kunnen bespreken, en dwingt dit af voor de vergadering op 27 februari, door artikel 44 van het Alkmaarse Reglement van Orde in te zetten. Het artikel is in Alkmaar nog niet eerder gebruikt.

OPA wil het hebben over de structurele leegstand in de binnenstad en dan met name aan de Laat. De fractie ziet graag deze straat, van de Koorstraat tot en met de oude V&D, wordt ingericht en gepromoot als "de beste winkelstraat van Nederland". OPA ziet een prijsvraag wel zitten om tot de mooiste en beste herinrichting te komen. En de fractie oppert om samenvoeging van winkelruimten te faciliteren.

Ook wil OPA meer weten over de plannen voor de Gedempte Nieuwsloot en het Hofplein en of ze wellicht autovrij worden gemaakt.

Verder wil de fractie het hebben over de mogelijke gevolgen van de komst van Amazon naar Nederland. Deze worden niet genoemd in het college-onderzoek. Die komst zou volgens deskundigen de detailhandel raken, ondanks de mogelijkheden die er al zijn om online te shoppen.
Pin It
Bekeken: 3323x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/