Verwezenlijking van de ambitieuze groeiplannen van Alkmaar, gericht op duurzaam evenwicht, vereist gezamenlijke inzet van gemeente en andere betrokken partijen. Dat is kort gezegd de insteek die het college van B&W kiest bij het nieuwe economisch actieprogramma 'Alkmaar in evenwicht', dat deze week aan de gemeenteraad is voorgelegd.

Het ambitieuze actieprogramma is gebouwd op 'vertrouwde pijlers' als Uitnodigend, Ondernemend & Innovatief en Aantrekkelijk. Het bevat belangrijke thema’s als de arbeidsmarkt, vitale woon-werkgebieden en innovatieve werklocaties, duurzame (kennis)innovatie, circulaire landbouw, 'smart city', logistiek, energietransitie en uiteraard toerisme & recreatie.

Bij het nastreven van een vitaal en evenwichtig economisch- en leefklimaat, wordt rekening gehouden met 30.000 nieuwe inwoners. "Met een hoogwaardig stedelijk milieu kan Alkmaar zich nog sterker als hoofdstad van Noord-Holland Noord presenteren." Plannen voor de Kanaalzone spelen daar op in.

Dat houdt in een goede balans tussen bedrijven, woningen en recreatie. Daarbij is met name voor toerisme, marketing en een vitale agrarische sector, de balans met het buitengebied en de regio van groot belang in het actieprogramma.
Pin It
Bekeken: 3093x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/