De Westtangent in Heerhugowaard krijg een flexibele groene golf. Wie de toegestane snelheid van 50 km/uur rijdt, wordt vanaf 6 januari 'beloond' met een rits verkeerslichten die op groen staan. Verkeerswethouder Monique Stam neemt de maatregel om de snelheid uit het verkeer te halen en is in navolging van het dodelijke ongeval dat op 19 juni plaatsvond op de 'racebaan'.

De maatregel moet niet alleen voor meer veiligheid zorgen, maar ook een betere doorstroming van het verkeer. Dat zorgt op zijn beurt weer voor minder geluidsoverlast en minder CO2-uitstoot. De nieuwe afstelling zal gedurende een periode van zes maanden getest worden en daarna worden de effecten geëvalueerd.

De groene golf zal 'intelligent' zijn, zodat verkeer vanuit zijwegen niet onnodig lang hoeft te wachten. De Westtangent krijgt een afstelling die zich aanpast aan de verkeersstromen, tegenover de traditionele groene golf die een vast patroon uitvoert.

De verkeerslichten zijn al uitgerust met registratie. Dit ook naar aanleiding van het ongeval waarbij de 15-jarige Ilayda om het leven kwam. De rechtszaak wordt bemoeilijkt doordat bij de oude apparatuur niet te achterhalen was wie er door rood reed. De verdachte Rutger H. meent dat hijzelf door groen reed, wat zou betekenen dat het meisje met rood overstak.

Volgend jaar gaat de Westtangent op de schop. Dit stond sowieso al in de planning, maar er volgen mogelijk meer aanpassingen. “Als het politieonderzoek is afgerond, kunnen we beoordelen of we iets kunnen doen om dit soort ongelukken te voorkomen” aldus wethouder Monique Stam.
Pin It
Bekeken: 2824x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/