Woensdagavond 19 juni kwam de 15-jarige Ilayda om toen ze op de Westtangent in Heerhugowaard werd geschept door een Porsche Cayenne. Ze maakte geen schijn van kans en overleed ter plekke. Direct na het ongeval staken geruchten de kop op dat ze het slachtoffer zou zijn geworden van een straatrace waar ook de Porsche bij betrokken was. Het ongeval maakte veel los in Heerhugowaard.

Donderdag stond de 28-jarige Rutger H. uit Bergen, de bestuurder van de Porsche, voor de rechter. Uit forensisch onderzoek zou volgens het OM blijken dat de auto vlak daarvoor met minstens 112 kilometer per uur de vlakbij gelegen McDonaldsvestiging voorbij reed. Ter plaatse is 50 kilometer per uur toegestaan. Ook zou hij volgens het O.M. tijdens het ongeluk zijn mobiele telefoon hebben gebruikt. Meerdere getuigen hebben verklaard dat ze voor het ongeval met hoge snelheid zijn ingehaald door drie auto's. De bestuurders van twee andere auto's zijn ook verdachten in de zaak.

H. krijgt het rijbewijs voorlopig terug van de rechtbank, met name omdat het onderzoek vermoedelijk nog lang duurt, een beslissing waar het O.M. niet blij mee is. Volgens hen weigerde H. de politie in eerste instantie de pincode van zijn telefoon te geven. Later bleek hij appberichten te hebben gewist, maar die zijn wel teruggevonden.

Zijn advocaat vind dat het OM hem "te gemakkelijk" wegzet als man die te hard reed en ondertussen op zijn telefoon zat. H. zelf betuigde huilend spijt. Het is niet bekend wanneer de zaak verdergaat.
Pin It
Bekeken: 10219x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/