Vandaag, dinsdag 10 december, is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Amnesty International organiseert in het kader van deze dag weer Write for Rights. Deze keer met speciale aandacht voor jeugd die lijdt onder onrecht en schending van mensenrechten. Burgemeester Bert Blase en wethouder Bert Fintelman hebben hun steentje al bijgedragen in het gemeentehuis van Heerhugowaard, waar iedereen nog tot sluitingstijd welkom is om ook iets te schrijven voor deze jeugd.

Write for Rights werkt. Wereldwijd schrijven honderdduizenden mensen voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Een lawine aan brieven maakt indruk en zet machthebbers en wetshandhavers onder druk om iets te doen aan bijvoorbeeld onderdrukking, foltering of gevangenschap zonder rechtsgang. Bovendien is het een hart onder de riem voor de slachtoffers. Op amnesty.nl staat een aantal successen.

Dit jaar voert Amnesty actie voor jeugd en in het bijzonder tien jongeren in Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte. Hun vrijheid wordt beperkt omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, of worden mishandeld of gediscrimineerd om wie ze zijn.

Online inzenden kan ook, via amnesty.nl. (foto: gemeente Heerhugowaard)
Pin It
Bekeken: 1938x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/